Wordt u verdacht van een strafbaar feit? Zorg ervoor dat u wordt bijgestaan door een goede advocaat strafrecht!

Heeft u een dagvaarding ontvangen voor een zitting bij de politierechter? De dagvaarding geeft aan waar en wanneer u bij de politierechter moet verschijnen en voor welk misdrijf. Over het algemeen gaat het om lichtere strafbare feiten. Het is ook mogelijk voor de politierecht om een (voorwaardelijk) gevangenisstraf op te leggen! Als een straf wordt opgelegd kunt u doorgaans in hoger beroep, maar soms is dat niet mogelijk of moet er toestemming worden gevraagd aan (de voorzitter van) het Gerechtshof.

Ontvang direct hulp

Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend telefonisch consult met een van onze strafrechtadvocaten.

Waarom een advocaat nadat u een dagvaarding heeft ontvangen

Strafzaken zijn vaak ingewikkeld en het is belangrijk om niet alleen naar een zitting te gaan. Als ervaren strafrechtadvocaat vragen wij de processtukken voor u op en geven wij advies over hoe u er juridisch voor staat en wat u het beste kunt doen. Wij gaan vervolgens met u mee en staan gedurende het gehele proces aan uw zijde. Ook als u onschuldig bent is het verstandig om een strafrechtadvocaat in te schakelen.

Gratis advies?

De politierechter is een alleensprekende rechter bij de rechtbank en behandelt alle soorten strafzaken waarvoor maximaal twaalf maanden gevangenisstraf zal worden geëist. Voorbeelden van misdrijven die een politierechter behandelt zijn mishandeling, openlijke geweldpleging, bedreiging, diefstal en rijden onder invloed. De zaken mogen niet te ingewikkeld zijn en moeten binnen 30 minuten behandeld kunnen worden.

De strafrechtadvocaat staat u voor, tijdens en na een eventuele zitting/verhoor bij. Een strafrechtadvocaat houdt zichzelf uitsluitend bezig met zijn of haar vakgebied en is daardoor op de hoogte van alle mogelijkheden. Vaak is er meer mogelijk dan u denkt. Een advocaat kent de wetten, het systeem en snapt hoe een rechter te werk gaat. Een goede strafrechtadvocaat leest zichzelf in en stelt een verdedigingsstrategie op. Deze wordt met u besproken. Ook zorgt de advocaat ervoor dat de rechter uw kant van het verhaal te horen krijgt waardoor de rechter een weloverwogen beslissing kan maken..

Kosten advocaat strafrecht

Ook wanneer u een oproep van de rechtbank heeft ontvangen, heeft u een aantal rechten. Tijdens het bespreken van de opgestelde verdedigingsstrategie wordt er met u besproken van welke rechten u het beste gebruik kunt maken.

Aanwezigheid tijdens zitting niet verplicht 

Een van die rechten is dat u niet verplicht bent te verschijnen tijdens de zitting. U bent als verdachte vrij in uw keuze of u verschijnt of niet. Wanneer u niet aanwezig bent tijdens de zitting, wordt u bij verstek veroordeeld. Bij een verstekvonnis wijst de rechter in vrijwel alle gevallen de vordering van de officier van justitie toe.

U kunt er dus voor kiezen de verdediging over te laten aan een van onze strafrechtadvocaten. Wanneer u hem of haar daarvoor heeft gemachtigd kunnen wij dit voor u regelen. Dit wordt niet in alle gevallen afgeraden. Ook de strafrechtadvocaat kan namens cliënt de straf verminderende en persoonlijke omstandigheden benoemen. De rechter kan dan met de genoemde omstandigheden rekening houden.

Plan direct een telefonisch gesprek in en ga voorbereid naar de zitting.

Advocaat strafrecht voor verhoor

Wanneer u voor de politierechter moet verschijnen dan is het altijd verstandig dat u een strafrechtadvocaat raadpleegt voordat u uzelf onbedoeld in een lastige positie plaats. Het is voor uw toekomst erg belangrijk dat u goed voorbereid bij de politierechter komt. Uwstrafrechtadvocaat.nl biedt altijd een gratis intakegesprek. Hierin legt u uw situatie voor aan ons en weet u direct hoe u ervoor staat en wat u moet doen. Onze strafrechtadvocaten kunnen voor strafvermindering zorgen of u zelfs helemaal vrijpleiten.