Politieverhoor advocaat

Wij begrijpen erg goed dat u meer informatie wenst over het onderwerp politieverhoor. Met de informatie op deze pagina probeert uwstrafrechtadvocaat.nl in deze behoefte te voorzien. De informatie die u hier vindt is in alle gevallen algemeen. Iedere zaak is immers anders. Leest u deze informatie maar eens rustig door. Uiteraard zijn wij bereid om uw vragen uitgebreid te beantwoorden en om u van passend advies te voorzien. In die gevallen kunt u contact met ons opnemen. Indien u gebruik maakt van ons contactformulier wordt u z.s.m. teruggebeld door een van onze ervaren strafrechtadvocaten.

Wenst u meer informatie te ontvangen m.b.t. dit onderwerp dan kunt u met ons contact opnemen. Dit kan door middel van het invullen van het contactformulier en/of bellen op 085 – 06 06 043. Maakt u zich vooral geen zorgen over de kosten hiervan. Indien er kosten gemaakt dienen te worden, zullen we hierover altijd op voorhand met u afspraken maken. U komt dus nooit voor verrassingen te staan en weet precies waar u aan toe bent.

Bij een oproep voor het bijwonen van een politieverhoor ontvangt u een brief thuis, of wordt u gebeld met daarin de vraag om op verhoor te verschijnen

Ik heb een oproep ontvangen voor een politieverhoor

Wanneer u wordt opgeroepen voor een politieverhoor kan dit op diverse manieren gaan. Soms belt de politie met u en vraagt u om op een bepaalde datum voor verhoor op het politiebureau te verschijnen. Veel vaker is het zo dat u thuis een brief ontvangt met een formele uitnodiging voor een politieverhoor. In beide gevallen mag u zich vóór het verhoor en gedurende het verhoor laten adviseren en bijstaan door een advocaat politieverhoor. Een politieverhoor advocaat kunt u bij ons inschakelen.

Daarbij geldt dat de fase vóór het politieverhoor en de rechtsbijstand gedurende het verhoor van vitaal belang zijn voor de verdere invulling van de verdediging en uw procespositie in een eventuele verdere strafvervolging. Een advocaat politieverhoor inschakelen in deze fasen is dan ook van groot belang.

Zo zal een politieverhoor advocaat met u spreken over het feitelijke scenario en wat er in uw visie exact gebeurd zou zijn. Ook wordt aandacht geschonken aan eventuele getuigenverklaringen en/of andere bewijsmiddelen die bijdragen aan een verdenking of die verdenking juist kunnen ontkrachten. Een advocaat politieverhoor inschakelen is van belang, zodat u goed geadviseerd kunt worden over een in te nemen proceshouding en eventuele verdere onderzoeken die uitgevoerd moeten of kunnen worden.

Zo heeft u namelijk altijd het recht om te zwijgen en géén verklaring af te leggen. Dat behoeft niet altijd de meest verstandige keuze te zijn, en deugdelijk advies over een eventueel af te leggen verklaring en de inhoud daarvan kan minstens net zo waardevol zijn als een advies rondom het zwijgrecht. De politieverhoor advocaat kan dieper ingaan op uw situatie.

Bij een oproep voor het bijwonen van een politieverhoor ontvangt u een brief thuis, of wordt u gebeld met daarin de vraag om op verhoor te verschijnen

Ik heb een oproep ontvangen voor een politieverhoor

Wanneer u wordt opgeroepen voor een politieverhoor kan dit op diverse manieren gaan. Soms belt de politie met u en vraagt u om op een bepaalde datum voor verhoor op het politiebureau te verschijnen. Veel vaker is het zo dat u thuis een brief ontvangt met een formele uitnodiging voor een politieverhoor. In beide gevallen mag u zich vóór het verhoor en gedurende het verhoor laten adviseren en bijstaan door een advocaat.

Daarbij geldt dat de fase vóór het politieverhoor en de rechtsbijstand gedurende het verhoor van vitaal belang zijn voor de verdere invulling van de verdediging en uw procespositie in een eventuele verdere strafvervolging. Rechtsbijstand in deze fasen is dan ook van groot belang.

Zo zal een advocaat met u spreken over het feitelijke scenario en wat er in uw visie exact gebeurd zou zijn. Ook wordt aandacht geschonken aan eventuele getuigenverklaringen en/of andere bewijsmiddelen die bijdragen aan een verdenking of die verdenking juist kunnen ontkrachten. Het is van belang om hier met een deskundig strafrechtadvocaat over te spreken zodat u goed geadviseerd kunt worden over een in te nemen proceshouding en eventuele verdere onderzoeken die uitgevoerd moeten of kunnen worden.

Zo heeft u namelijk altijd het recht op te zwijgen en géén verklaring af te leggen. Dat behoeft niet altijd de meest verstandige keuze te zijn, en deugdelijk advies over een eventueel af te leggen verklaring en de inhoud daarvan kan minstens net zo waardevol zijn als een advies rondom het zwijgrecht.

Gespecialiseerd advocaat bij een oproep voor een politieverhoor

Daarnaast kan een gespecialiseerd advocaat u goed adviseren over het tijdsverloop rondom een aanhouding en een inverzekeringstelling. Op die manier bent u goed voorbereid op de tijd die u mogelijkerwijs nog op een politiebureau moet verblijven en kan ook uw familie of omgeving goed worden geïnformeerd gedurende uw afwezigheid.

U kunt namelijk worden opgeroepen voor een politieverhoor, waarbij onmiddellijk wordt aangegeven dat u ook zult worden aangehouden. Na die aanhouding kunt u worden opgehouden voor verhoor en daarna zelfs in verzekering worden gesteld. In principe duurt die inverzekeringstelling drie dagen, maar die kan met nog eens drie dagen worden verlengd. Na de inverzekeringstelling van drie dagen wordt u naar huis gezonden of dient u te verschijnen voor de rechter-commissaris. Ook gedurende deze inverzekeringstelling en toetsing of voorgeleiding voor de rechter-commissaris kunt u door een advocaat worden bijgestaan. Het is daarom altijd raadzaam om rechtsbijstand te krijgen van een gespecialiseerd advocaat voor of tijdens een politieverhoor.

Het volgende verdient extra aandacht

In het geval u wordt verdacht van een feit waarvoor voorlopige hechtenis is toegelaten zal in de uitnodiging vrijwel standaard worden aangegeven dat gelaatsfoto’s zullen worden gemaakt en vingerafdrukken zullen worden afgenomen. Dit gebeurt op het politiebureau via een speciaal apparaat en strekt tot doel dat uw identiteit door de politie wordt vastgesteld. Deze gegevens zouden overigens moeten worden verwijderd uit het systeem van politie en justitie indien niet tot verdere vervolging wordt besloten of u uiteindelijk wordt vrijgesproken.

Voor wat betreft de financiële zijde van de rechtsbijstand vóór en gedurende het verhoor, geldt het volgende. Nederland kent een systeem van gesubsidieerde rechtsbijstand dat wordt gefaciliteerd door de Raad voor Rechtsbijstand; een organisatie van het Rijk. Indien u wordt aangehouden heeft u in de meeste gevallen recht op een piketadvocaat die u (gratis) van rechtsbijstand voorziet vóór en gedurende het politieverhoor, op basis van dit systeem. Ook de werkzaamheden gedurende de inverzekeringstelling en de gang naar de rechter-commissaris vallen onder dit systeem en de kosten van die rechtsbijstand komen dan voor rekening van de Raad voor Rechtsbijstand/het Rijk.

Financiële zijde van de rechtsbijstand

Wanneer u een uitnodiging ontvangt voor een politieverhoor kan sprake zijn van de situatie dat u enkel dient te verschijnen voor verhoor en daarna weer mag gaan, maar ook kan al op voorhand worden aangegeven dat u zult worden aangehouden. In het eerste geval dient u de kosten voor rechtsbijstand zelf te dragen en in het tweede geval heeft u in veel voorkomende gevallen recht op gesubsidieerde rechtsbijstand. Van welk van de twee situaties sprake zal zijn is vrijwel onmiddelijk duidelijk, en aan de hand daarvan kunnen heldere financiële afspraken worden gemaakt.

Lees ook: Rechten volwassen verdachten

Voor meer informatie omtrent verboden wapenbezit kunt u altijd contact met Uw Strafrechtadvocaat opnemen.

Contact

Uwstrafrechtadvocaat.nl hoopt u met deze informatie over het onderwerp oproep voor een politieverhoor van dienst te zijn geweest. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen. U kunt gebruik maken van het contactformulier onderin de pagina en/of ons vrijblijvend bellen op 085-0606 043.

Deel dit artikel

Voor meer informatie omtrent verboden wapenbezit kunt u altijd contact met Uw Strafrechtadvocaat opnemen.

Contact

Uwstrafrechtadvocaat.nl hoopt u met deze informatie over dit onderwerp van dienst te zijn geweest. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen. U kunt gebruik maken van het contactformulier onderin de pagina en/of ons bellen op 040 246 25 12.

Deel dit artikel

Contactformulier

Wij streven ernaar uw mail z.s.m. te beantwoorden zoals staat beschreven in onze algemene voorwaarden. Uw gegevens worden in vertrouwen behandeld en via ons SSL certificaat veilig verzonden.