Introductie over een snelheidsovertreding

Wij begrijpen erg goed dat u meer informatie wenst over een snelheidsovertreding. Met de informatie op deze pagina probeert uwstrafrechtadvocaat.nl in deze behoefte te voorzien. De informatie die u hier vindt is in alle gevallen algemeen. Iedere zaak is immers anders. Leest u deze informatie maar eens rustig door. Uiteraard zijn wij bereid om uw vragen uitgebreid te beantwoorden en om u van passend advies te voorzien. In die gevallen kunt u contact met ons opnemen. Indien u gebruikt maakt van ons contactformulier dan wordt u teruggebeld door een van onze ervaren strafrechtadvocaten.

Wenst u meer informatie te ontvangen m.b.t. dit onderwerp dan kunt u met ons contact opnemen. Dit kan door middel van het invullen van het contactformulier en/of bellen op 085 – 06 06 043. Maakt u zich vooral geen zorgen over de kosten hiervan. Indien er kosten gemaakt dienen te worden, zullen we hierover altijd op voorhand met u afspraken maken. U komt dus nooit voor verrassingen te staan en weet precies waar u aan toe bent.

Ook bij het aanvechten van een snelheidsovertredingen staat Uw Strafrechtadvocaat u bij.

Wat is een snelheidsovertreding?

Op grond van artikel 164 van de Wegenverkeerswet 1994 kan uw rijbewijs worden ingevorderd in geval van een snelheidsovertreding van meer dan vijftig kilometer per uur in geval van het besturen van een motorrijtuig of meer dan dertig kilometer per uur in geval van het besturen van een bromfiets. Uw rijbewijs wordt dan aan de Officier van Justitie van de Centrale Verwerking van het Openbaar Ministerie gezonden.

Een snelheidsovertreding is snel gemaakt. Niet zelden wordt even extra snelheid gemaakt om nog net door een groen stoplicht te rijden of om een ander voertuig in te halen, wordt simpelweg even niet op de snelheidsteller gelet of is sprake van een noodgeval als gevolg waarvan nood de spreekwoordelijke wet lijkt te breken. Lijkt, want een snelheidsovertreding is en blijft een overtreding.

Strafbeschikking te hard rijden

Bij Uwstrafrechtadvocaat.nl begrijpen we de ernst van verkeersstrafrechtelijke zaken, met name die met betrekking tot snelheidsovertredingen. Het kan gebeuren dat u een strafbeschikking ontvangt vanwege te hard rijden, wat vaak resulteert in een snelheidsovertreding boete. Het overschrijden van de maximumsnelheid kan verschillende gevolgen hebben, afhankelijk van de mate van overtreding.

Bij hoeveel km/h te hard bent u uw rijbewijs kwijt?

Een veelvoorkomende situatie is het overschrijden van de snelheidslimiet met 50 kilometer of meer. Deze ernstige overtreding kan resulteren in een rijbewijs kwijt situatie, wat betekent dat uw rijbewijs kan worden ingevorderd. Maar vaak stellen mensen zich de vraag bij hoeveel kilometer te hard ze hun rijbewijs kwijtraken, vooral als beginnend bestuurder. In het geval van een eerste keer rijbewijs ingevorderd vanwege snelheid, kan dit een schokkende ervaring zijn.

 

Wat betreft de straf voor de meeste verkeersovertredingen, kunnen de gevolgen aanzienlijk zijn. Voor bijvoorbeeld een snelheidsovertreding van 30 kilometer te hard binnen de bebouwde kom, kunt u niet alleen een boete verwachten maar ook het risico lopen uw rijbewijs kwijt te raken. Het aantal kilometers te hard bepaalt vaak de strafmaat en kan verschillen voor beginnende bestuurders en ervaren automobilisten.

Kosten voor een snelheidsovertreding

De kosten verbonden aan snelheidsovertredingen kunnen behoorlijk oplopen, vooral bij extreme overschrijdingen van de maximumsnelheid. Bijvoorbeeld, een boete voor 50 kilometer te hard binnen de bebouwde kom kan aanzienlijk hoger zijn dan buiten de bebouwde kom. Bovendien is het verlies van uw rijbewijs door te hard rijden een zorg die velen bezighoudt, vooral wanneer de vraag rijst hoe hard men moet rijden om het rijbewijs kwijt te raken.

Het indienen van bezwaar tegen een snelheidsovertreding is een recht dat u heeft, maar het is essentieel om dit proces correct te volgen. Hier kan een gespecialiseerde advocaat snelheidsovertreding van onschatbare waarde zijn. Onze advocaat gespecialiseerd in snelheidsovertredingen kan u bijstaan in de bijzondere raadkamer en u helpen bij het maken van bezwaar tegen een strafbeschikking snelheidsovertreding.

Wanneer wordt je rijbewijs ingenomen vanwege snelheid?

Wanneer wordt je rijbewijs ingenomen vanwege snelheid? Dit is een vraag die vaak opkomt bij mensen die zich bewust zijn van de consequenties van te hard rijden. Het is belangrijk om te weten dat verschillende factoren een rol spelen bij het al dan niet verliezen van uw rijbewijs na een snelheidsovertreding.

Op grond van artikel 164 is de Officier van Justitie vervolgens ook bevoegd om het rijbewijs in te vorderen. De inhoudingstermijn zal in die gevallen veelal gelijk zijn aan de termijn waarvoor de Officier van Justitie een ontzegging van de rijbevoegdheid tot het besturen van motorvoertuigen voor ogen heeft aan de hand van de richtlijnen voor strafvordering van het Openbaar Ministerie.

Indien u het niet eens bent met de invordering van het rijbewijs, of deze inhoudingsbeslissing niet binnen tien dagen na de invordering van het rijbewijs is genomen, kunt u een klaagschrift indienen bij de rechtbank. Dit klaagschrift wordt vervolgens behandeld door de bijzondere raadkamer en de voorzitter van de raadkamer kan beslissen dat het rijbewijs aan u wordt teruggegeven na invordering.

Meer informatie over strafbeschikking bij snelheidsovertredingen?

Het verkeersstrafrecht is complex en vereist een ervaren advocaat die gespecialiseerd is in snelheidsovertredingen. Onze advocaten hebben uitgebreide ervaring in het behandelen van zaken met betrekking tot snelheidsovertredingen en kunnen u helpen bij het begrijpen van de juridische aspecten van uw zaak. We staan klaar om u te adviseren en te vertegenwoordigen om de beste uitkomst voor uw situatie te behalen. Neem vandaag nog contact met ons op voor deskundig advies en juridische bijstand bij snelheidsovertredingen en de mogelijke gevolgen voor uw rijbewijs.

Voor meer informatie omtrent verboden wapenbezit kunt u altijd contact met Uw Strafrechtadvocaat opnemen.

Contact

Uwstrafrechtadvocaat.nl hoopt u met deze informatie over dit onderwerp van dienst te zijn geweest. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen. U kunt gebruik maken van het contactformulier onderin de pagina en/of ons vrijblijvend bellen op 085 – 06 06 043.

Deel dit artikel

Contactformulier

Wij streven ernaar uw mail z.s.m. te beantwoorden zoals staat beschreven in onze algemene voorwaarden. Uw gegevens worden in vertrouwen behandeld en via ons SSL certificaat veilig verzonden.