U bent in aanraking gekomen met politie en/of het Openbaar Ministerie vanwege drugshandel? Het voorhanden hebben van drugs is strafbaar gesteld in artikel 2 sub c van de Opiumwet en het voorhanden hebben van softdrugs is strafbaar gesteld in artikel 3 sub c van de Opiumwet.

Introductie over drugsdelicten

Steeds vaker wordt in de media gesproken over de zogenoemde drugsdelicten. Die drugsdelicten kunnen grofweg onderverdeeld worden in de misdrijven rondom de voorbereiding van het productieproces, het productieproces an sich en het voorhanden hebben en verkopen van verdovende middelen; drugs. In Nederland zijn de voorbereidingshandelingen rondom het productieproces strafbaar gesteld. Dit geldt voor de voorbereidingshandelingen ten aanzien van de productie van harddrugs op grond van artikel 10a van de Opiumwet maar inmiddels ook al voor de voorbereidingshandelingen ten aanzien van de productie van softdrugs op grond van artikel 11a van de Opiumwet.

Daarnaast is de productie van softdrugs en harddrugs strafbaar gesteld. Waar men in dat kader in het verleden vooral aan hennepkwekerijen dacht, houdt het Openbaar Ministerie zich vandaag de dag ook druk bezig met de vervolging van de productie van harddrugs. Tot slot geldt natuurlijk dat het voorhanden hebben van softdrugs én harddrugs verboden is, en dat hetzelfde heeft te gelden voor de verkoop van die drugs. Heeft u hulp nodig bij één van de bovenstaande delicten? Lees hier hoe wij u van dienst kunnen zijn of neem direct contact met ons op.

Deel dit artikel

Contactformulier

Wij streven ernaar uw mail z.s.m. te beantwoorden zoals staat beschreven in onze algemene voorwaarden. Uw gegevens worden in vertrouwen behandeld en via ons SSL certificaat veilig verzonden.